Gouds Jeugd Orkest

Stacks Image 119

Dirigent Anke van der Bijl


Na haar conservatoriumstudie dwarsfluit heeft Anke verder gestudeerd bij Abby de Quant. Zij volgde masterclasses bij Peter Lukas Graf, Geoffrey Gilbert, Wissam Boustany en Andras Adorjan en studeerde ensemble leiding en arrangeren bij Henk Alkema. Haar Suzuki fluit opleiding bij het British Suzuki Institute in London en het Colorado Suzuki Institute in de VS rondde zij af met een Post Graduate bij Toshio Takahashi aan het Talent Education Research Institute in Matsumoto, Japan. In Zwitserland en Italië volgde zij muziekopleidingen specifiek gericht op het jonge kind.(SECE /Suzuki Early Childhood Education, MMG /Music Mind Games en CML/ Children’s Music Lab)
Inmiddels geldt Anke van der Bijl als specialist op het gebied van muziekeducatie voor het jonge kind. Zij geeft lezingen en cursussen aan muziekdocenten in diverse Europese landen. Ook verzorgt zij Suzuki Fluit trainingen voor muziekdocenten in Nederland, Denemarken, Finland, Italië, Rusland en Spanje. Vanaf 2003 is zij ESA (European Suzuki Association) Suzuki Flute Instrumental Director en sinds 2010 vice voorzitter van de ESA. Tezamen met een klein team collega's heeft Anke de ESA syllabus ontwikkeld, die sindsdien gebruikt wordt als basis voor de opleiding tot Suzuki docent in Europa, Afrika en delen van het Midden Oosten.
In 2013 werd Anke gekozen tot voorzitter van het International Flute Committee van de ISA. (International Suzuki Association). Deze commissie werkt aan de herziening van het volledige Suzuki Fluit repertoire en begeleidt de nieuwe CD opnames.
Anke is veelgevraagd gastdocent bij internationale Suzuki workshops ( Engeland, Italië, Zwitserland, Finland, België , Denemarken, Spanje en in 2017 zelfs in Auckland, Nieuw Zeeland ) Zij vond het een eer in 2016 te mogen doceren aan het Royal College of Music (BSI national workshop) en de Suzuki fluitgroepen te mogen leiden tijdens het Gala concert in de Royal Albert Hall.

Privacy verklaring :
Cookies zijn helaas niet te vermijden, maar we verstrekken geen data aan derden ! De gegevens van orkestleden worden uitsluitend gebruikt om te communiceren over activiteiten waaraan de speler deelneemt.