Gouds Jeugd Orkest

Stacks Image 119

Het Gouds Jeugd Orkest

Ons Gouds Jeugd Orkest is opgericht in 2015 door fluitist/dirigent Anke van der Bijl.
Sindsdien zijn we fors gegroeid : in centimeters, in aantal en qua niveau.
Tweemaal per jaar hebben we een "officieel concert".Daarnaast hebben we andere optredens zoals bijvoorbeeld bij de Goudse Hofstedendagen of bij Driestar Educatief.

Ons GJO dankt zijn bestaan mede aan bevlogen Goudse muziekdocenten, die leerlingen stimuleren om samen te spelen. Wij zijn dan ook erg blij dat we leerlingen van onderstaande docenten in ons midden hebben.
Viool :
Annemarie van Prooien, Saskia Maas, Clara Post
Dwarsfluit :
Anke van der Bijl
Cello : Marielle Rijkaart
Contrabas : Jaques van der Meer
Trompet :
Xandra Zijlstra

Spelniveau orkestleden
Van de orkestleden wordt verwacht dat zij zelfstandig of met hulp van hun docent het repertoire instuderen.Tijdens de repetities kunnen we ons dan concentreren op samenspel en interpretatie.

Bladmuziek
Wordt via Email toegestuurd.Orkestleden zorgen zelf voor een zwarte orkestmap, een potlood en een lessenaar.

Kosten
Ons orkest repeteert ca 2 semesters met elk ca 15 repetities per jaar en minstens 2 concerten. De contributie bedraagt 75 Euro per semester.

Stacks Image 188

Dirigent Anke van der Bijl


Na haar conservatoriumstudie dwarsfluit heeft Anke verder gestudeerd bij Abby de Quant. Zij volgde masterclasses bij Peter Lukas Graf, Geoffrey Gilbert, Wissam Boustany en Andras Adorjan en studeerde ensemble leiding en arrangeren bij Henk Alkema. Haar Suzuki fluit opleiding bij het British Suzuki Institute in London en het Colorado Suzuki Institute in de VS rondde zij af met een Post Graduate bij Toshio Takahashi aan het Talent Education Research Institute in Matsumoto, Japan. In Zwitserland en Italië volgde zij muziekopleidingen specifiek gericht op het jonge kind.
Inmiddels geldt Anke van der Bijl als specialist op het gebied van muziekeducatie voor het jonge kind. Zij geeft lezingen en cursussen aan muziekdocenten in diverse Europese landen. Ook verzorgt zij Suzuki Fluit trainingen voor muziekdocenten in Nederland, Denemarken, Finland, Italië, Rusland en Spanje.
Anke is veelgevraagd gastdocent bij internationale Suzuki workshops ( Engeland, Italië, Zwitserland, Finland, België , Denemarken, Spanje en in 2017 zelfs in Auckland, Nieuw Zeeland ) Zij vond het een eer in 2016 te mogen doceren aan het Royal College of Music (BSI national workshop) en de Suzuki fluitgroepen te mogen leiden tijdens het Gala concert in de Royal Albert Hall.
Sinds 1987 heeft Anke haar eigen
Fluitschool Flautissimo te Gouda waar ze vele tientallen fluitisten uit Gouda en wijde omgeving heeft opgeleid. Als fluitist treedt ze op met pianist Aad van der Velde

Privacy verklaring :
Cookies zijn helaas niet te vermijden, maar we verstrekken geen data aan derden ! De gegevens van orkestleden worden uitsluitend gebruikt om te communiceren over activiteiten waaraan de speler deelneemt.